Deutsch English Nederlands

Met als speciale gasten KNVB-voorzitter Michael van Praag, Karin Blankenstein van de John Blankenstein Foundation en voormalig hockeyinternational Thijs de Greeff.

In een veilige vereniging voelt iedereen zich thuis. Of je nu jong, oud, allochtoon of autochtoon, hetero of homo bent. Verschillen in uiterlijk, afkomst of seksuele voorkeur mogen niet uitmaken want sport is voor iedereen! Een veilig sportklimaat betekent dat er respectvol met elkaar wordt omgegaan, dat er een open sfeer is waarin problemen bespreekbaar worden gemaakt en dat er begrip gecreëerd wordt voor elkaars waarden en standpunten. Zo blijft iedereen met plezier naar de club komen. Op zaterdagmorgen
8 september 2018 organiseren wij een bijeenkomst voor u over hoe om te gaan met verschillen binnen een vereniging. In deze brief nodigen wij u van harte uit om hieraan deel te nemen.

Inspiratiemorgen
Een vereniging of club is een doorsnee van de samenleving. Niemand is gelijk. Het doel van deze bijeenkomst is dan ook om thema’s die gevoelig kunnen liggen te benoemen en bespreekbaar te maken. Samen gaan we op zoek naar het antwoord op vragen zoals :

● ‘Hoe ga je om met verschillen in culturele achtergrond of seksuele voorkeur?’
● ‘Hoe zorgen we voor een veilig klimaat waarin iedereen zichzelf kan zijn?’ 
● ‘Hoe ga je om met pestgedrag en hoe geef je aan waar de grenzen liggen?’

Voor wie?
De morgen is bedoeld voor bestuurders, leden van de normen & waarden commissie, vertrouwenscontactpersonen, jeugd bestuursleden, trainers en coaches.

Aanmelden
Datum en locatie: 
Zaterdag 8 september 2018 Sportpark D’n Haspel te Grubbenvorst tijdens het Lindeboom/Dutch Graphic Group Top U13-toernooi.

Tijdstip
Inloop vanaf 10.45 uur. De bijeenkomst duurt van 11.00 uur tot ongeveer 12.30 uur. Iedereen is ook welkom tijdens de opening van het toernooi om 10.30 uur.

Deelname is gratis, aanmelden is verplicht.

Je kunt je vóór 27 augustus 2018 aanmelden door een e-mail te sturen naar Diese E-Mail-Adresse ist vor Spambots geschützt! Zur Anzeige muss JavaScript eingeschaltet sein!

Vermeld in deze e-mail de naam van je club en van de deelnemers die aanwezig zijn alsmede hun functie binnen de vereniging.

Wij kijken er naar uit om je te ontmoeten!

12 teams gaan op zaterdag 8 en zondag 9 september strijden voor de winst op dit internationale TOP Toernooi in Grubbenvorst!
Het deelnemersveld bestaat uit de volgende teams:
Uit Duitsland komen: Fortuna Düsseldorf - Borussia Mönchengladbach - 1. FC Köln
Uit Engeland komt: Wolverhampton Wanderers FC...
Uit België komt: KV Mechelen
Uit Denemarken komt: Brøndby IF
Ook komen er zes teams uit Nederland:
Onze partnerclub VVV-Venlo
En verder Roda JC Kerkrade - FC Utrecht - Voetbalvereniging Willem II en Titelverdediger FC Twente.
Het Regioteam Horst aan de Maas maakt het deelnemersveld 2018 compleet.

Bondsvoorzitter KNVB Michael van Praag zal op 8 september het TopD (U13) toernooi 2018 in Grubbenvorst openen.

Bondsvoorzitter KNVB Michael van Praag zal op 8 september het TopD (U13) toernooi 2018 in Grubbenvorst openen.

Michael van Praag (Amsterdam, 28 september 1947) was 16 jaar KNVB-scheidsrechter, en vervolgens lid van de scheidsrechterscommissie en commissie van onderzoek van de toenmalige afdeling Amsterdam van de KNVB.
Hij was van begin 1989 tot midden 2003 voorzitter van Ajax en was in die periode drie jaar lid van het sectiebestuur van de KNVB. Na zijn aftreden werd hij door de ECV gevraagd om voorzitter van de Raad van Commissarissen te worden. Die functie heeft hij vijf jaar vervuld. In die periode was hij ook lid van de Raad van Toezicht en lid van het bondsbestuur van de KNVB. Daarnaast was hij bestuurslid van de Stichting meer van Voetbal.

Op 27 augustus 2008 werd hij gekozen tot voorzitter bij de KNVB, als opvolger van de eerder dat jaar overleden Jeu Sprengers.

Ook bij de UEFA is hij op een groot aantal terreinen actief. Zo is hij van 1998 tot 2001 lid van de Taskforce 2000, lid club competitions Committee, (2000-2002) en voorzitter van de Stadium & Security Committee (2004-2007).
Sinds zijn verkiezing in het UEFA Executive Committee in 2009 is hij ook voorzitter van de Club Competitions Committee en vice-voorzitter van de Hattrick Committee. Sinds januari 2013 is hij namens de UEFA lid van de Board van Team Marketing.
Michael van Praag is in 2017 herkozen in bestuur UEFA en behoudt zijn bestuursfunctie bij de Europese voetbalunie UEFA. Tevens werd hij in november 2017 herkozen als KNVB-preses.
Hij toonde zich in de eerste plaats 'blij voor het voetbal, ook voor het Nederlandse voetbal'. 'Er staat veel te gebeuren de komende maanden met het Europese clubvoetbal. Wat betekent dit voor een voetballand als Nederland? Ik wil daar mijn steentje aan bijdragen.'

Foto: KNVB Media