Deutsch English Nederlands

Bondsvoorzitter KNVB Michael van Praag zal op 8 september het TopD (U13) toernooi 2018 in Grubbenvorst openen.

Michael van Praag (Amsterdam, 28 september 1947) was 16 jaar KNVB-scheidsrechter, en vervolgens lid van de scheidsrechterscommissie en commissie van onderzoek van de toenmalige afdeling Amsterdam van de KNVB.
Hij was van begin 1989 tot midden 2003 voorzitter van Ajax en was in die periode drie jaar lid van het sectiebestuur van de KNVB. Na zijn aftreden werd hij door de ECV gevraagd om voorzitter van de Raad van Commissarissen te worden. Die functie heeft hij vijf jaar vervuld. In die periode was hij ook lid van de Raad van Toezicht en lid van het bondsbestuur van de KNVB. Daarnaast was hij bestuurslid van de Stichting meer van Voetbal.

Op 27 augustus 2008 werd hij gekozen tot voorzitter bij de KNVB, als opvolger van de eerder dat jaar overleden Jeu Sprengers.

Ook bij de UEFA is hij op een groot aantal terreinen actief. Zo is hij van 1998 tot 2001 lid van de Taskforce 2000, lid club competitions Committee, (2000-2002) en voorzitter van de Stadium & Security Committee (2004-2007).
Sinds zijn verkiezing in het UEFA Executive Committee in 2009 is hij ook voorzitter van de Club Competitions Committee en vice-voorzitter van de Hattrick Committee. Sinds januari 2013 is hij namens de UEFA lid van de Board van Team Marketing.
Michael van Praag is in 2017 herkozen in bestuur UEFA en behoudt zijn bestuursfunctie bij de Europese voetbalunie UEFA. Tevens werd hij in november 2017 herkozen als KNVB-preses.
Hij toonde zich in de eerste plaats 'blij voor het voetbal, ook voor het Nederlandse voetbal'. 'Er staat veel te gebeuren de komende maanden met het Europese clubvoetbal. Wat betekent dit voor een voetballand als Nederland? Ik wil daar mijn steentje aan bijdragen.'

Foto: KNVB Media

Tijdens de 22e editie van het TOP D (U13) Toernooi willen we aandacht schenken aan:

Sport voor Iedereen!

De gemeente Venlo is regenboog gemeente en streeft naar een inclusieve samenleving waarin iedereen zich thuis voelt en zichzelf zou moeten kunnen zijn. Op de PartnerToernooien van VVV-Venlo, de zogenaamde Top-toernooien, is er dit jaar aandacht voor het item “Sport voor Iedereen!”.

SHH Herten (U17), SV Blerick (U14), GFC '33 Grubbenvorst en IVO Velden (beiden U13), SV Panningen (U11) en VVV’03 Venlo (U9) geven hier acte de présence.

In een veilige vereniging voelt iedereen zich thuis. Of je nu jong, oud, allochtoon of autochtoon, hetero, of homo bent.

Verschillen in uiterlijk, afkomst of seksuele voorkeur mogen niet uitmaken, want sport is voor iedereen!

Hierin trekken we gezamenlijk op met de John Blankenstein Foundation en de KNVB.