Deutsch English Nederlands

TOEKOMST IN GRUBBENVORST

Feijenoord heeft voor de 2e maal in successie het kwalitatief hoog aangeschreven KlaverVier Toernooi op zondag 19 september jl in Grubbenvorst gewonnen. Deze 5e editie voor D – junioren werd georganiseerd door GFC’33 uit Grubbenvorst in samenwerking met de jeugdopleiding van VVV-Venlo.

Zowel de Nederlandse alsmede de Duitse ploegen zorgden voor een waar voetbalfeest. Het prachtige najaarsweer, talrijke toeschouwers en hoogstaand voetbal zorgden voor een geslaagd toernooi. Bayer ’04 Leverkusen, Feijenoord, Sparta, en als verrassing de Duitse regionaligist Fortuna Düsseldorf, plaatsen zich voor de halve finales. De Rotterdamse stadsderby, tussen Sparta en Feijenoord, werd overtuigend gewonnen door Feijenoord met 3-0. In de Duitse halve finale was Bayer ’04 met 2-0 te sterk voor Fortuna.

Feijenoord had in de finale, na het 1-0 verlies in de voorronde tegen Bayer ’04 Leverkusen, iets goed te maken tegen dezelfde opponent. De Rotterdamse toekomst onder leiding van trainer en oud-speler Smolarek, won overtuigend met 2-0 van haar Duitse leeftijdsgenoten. De finale van was een herhaling van 1998. Deze finale speelde zich voor en decor van ruim 500 toeschouwers en was een ware promotie voor het Nederlands en Duits jeugdvoetbal. In de troostfinale won Fortuna Düsseldorf, na het nemen van strafschoppen van Sparta.

Eindstand:

  1. Feijenoord
  2. Bayer ’04 Leverkusen
  3. Fortuna Düsseldorf
  4. Sparta
  5. Willem II
  6. Borussia Mönchengladbach
  7. VVV
  8. Schalke ‘04
  9. 1. Fc Köln
  10. PSV

Als beste speler werd Gonzalo Castro van Bayer ’04 Leverkusen uitgeroepen.