Deutsch English Nederlands

A & P KLAVERVIER TOP D TOERNOOI

Op zondag 17 september werd voor de 6e keer het Klavervier Toernooi gehouden, voor de 1e keer werd het toernooi vernoemd naar de Hoofdsponsor A & P.

Het toernooi werd voor de 1e keer gespeeld met 12 ploegen (2 meer dan de voorgaande 3 edities). De organisatie was er na 3 jaar eindelijk in geslaagd om Ajax naar Grubbenvorst te halen, mede door het verschijnen van de Amsterdammers kon het toernooi zich op een nog grotere publieke belangstelling verheugen gepaard gaande met de nodige aandacht van de regionale pers. Immers de Amsterdammers staan zowel in binnen- als buitenland bekend om hun zeer talentvolle jeugdopleiding.

Het toernooi werd gehouden op het zonovergoten sportpark d’n Haspel van GFC ’33 uit Grubbenvorst. Gedurende de dag werd het talrijke publiek spectaculair voetbal voorgeschoteld. Titelverdediger Feijenoord plaatste zich, zonder nederlaag, overtuigend als 1e uit poule A; in poule B werd pas in de laatste serie wedstrijden beslist wie de opponent van de Rotterdammers in de finale zou worden. PSV behaalde na een benauwde 1-0 zege tegen Sparta de 1e plaats in hun poule waardoor er voor Ajax slechts de troostfinale restte.

In een bijzondere spannende finale trok Feijenoord gelukkig aan het langste eind met het kleinst mogelijke verschil; 1-0 tegen PSV. In de wedstrijd om plaats 3 en 4 bewees Ajax dat het met recht ook tot de top van deze leeftijdscategorie hoorde; ze overklaste Schalke ‘04 op overtuigende wijze met 5 – 0.

Eindstand:

 1. Feijenoord
 2. PSV
 3. Ajax
 4. Schalke ‘04
 5. Bayer ’04 Leverkusen
 6. 1. Fc Köln
 7. Sparta
 8. Willem II
 9. Fortuna Düsseldorf
 10. Borussia Mönchengladbach
 11. MVV
 12. VVV

Beste Speler van het toernooi: Jeffrey Sarpong van Ajax.